Uw Partners

 
 

Voorafgaand aan de oprichting van Capitad, heeft Patrick gewerkt voor de meest gerenommeerde investment banks, zoals Goldman Sachs en JPMorgan in Londen, alsmede in de publieke sector voor De Nederlandsche Bank en het Agentschap van het Ministerie van Financien.

 

Patrick van der Wansem is begonnen bij de centrale bank als een internationaal econoom. In de financiële markten heeft hij gewerkt als belegger van de officiële reserves, als handelaar in staatsobligaties, als manager van de overheids-schuld en als originator verantwoordelijk voor de emissies van Europese staatsobligaties. Hij heeft praktische ervaring met risico-management en herstructurering.


De laatste jaren werkt hij frequent in ontwikkelings- landen in opdracht van de Wereldbank en het IMF t.b.v. schuldbeheer en ontwikkeling van financiële markten.

 

Patrick van der Wansem geeft gastcolleges over de praktijk van financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Univer-siteit. Voor het tijdschrift The Banker (Financial Times) is hij jurylid geweest voor de Investment Banking Awards 2009

 

Patrick heeft zijn doctoraal Monetaire Economie en Financiën gehaald aan de Universiteit van  Amsterdam en spreekt vloeiend Engels, Frans en Duits.

 

Drs. Patrick B.G. van der Wansem

Drs. Xavier C. Werner

Medeoprichter Xavier Werner heeft een diepgaande kennis van, en brede internationale  ervaring in de financiële markten. Hij heeft gewerkt bij vooraanstaande financiële instellingen zoals Morgan Grenfell, MeesPierson en ABN AMRO in Londen, Amsterdam en New York.


Xavier Werner begon zijn loopbaan als monetair econoom in de City van Londen, en  heeft sindsdien een unieke kennis van de internationale financiële markten opgebouwd mede door zijn ervaring in verschillende sectoren in de markt: vermogensbeheer,  corporate finance en debt capital markets, waarbij hij betrokken was bij het structureren en het naar de markt brengen van honderden transacties met een tegenwaarde van miljarden euro’s in verschillende valuta’s en tijdszones, voor zowel bedrijven, banken als landen.


Naast de binnenlandse werkzaamheden bij Capitad, doet hij onder andere opdrachten voor de Wereldbank en het International Monetary Fund (IMF) en geeft Xavier Werner gastcolleges over de praktijk van financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam en is hij uitgever.


Xavier is doctorandus in de Monetaire Economie en Financiën (Universiteit van  Amsterdam)

“Cloud consulting”

Waar nodig maken we gebruik van ons netwerk van experts op uiteenlopende gebieden